Despre

GRUPUL ELKHAWANKY

ESTE O COMPANIE ÎNFIINȚATA IN EGIPT IN ANUL 1890, AVÂND PESTE 100 ANI DE EXPERIENȚA. POLITICA GRUPULUI A DUS LA PLASAREA COMPANIEI PE PRIMUL LOC IN TOPUL GRUPURILOR DE NARGHILEA ȘI ACCESORII PENTRU NARGHILEA TRANSFORMAND-O IN LIDER PE PIEȚELE DIN TOT ORIENTUL MIJLOCIU ȘI AFRICA.

COMPANIA A AJUNS IN ROMÂNIA IN ANUL 2017 ȘI S-A INPUS ÎNCĂ DIN PRIMUL AN DATORITĂ CALITĂȚII SUPERIOARE A PRODUSELOR ȘI A PREȚULUI ATRACTIV.

Narghileaua este un instrument de fumat oriental folosit în general în Orientul Mijlociu sau Africa dar mai nou și în Europa și America Originile sale se găsesc la granița Indiei cu Pakistanul. Originea narghilelei este veche de peste o mie de ani și se pierde pe tărâmurile Indiei de nord-vest la granița cu Pakistan. La început construcția narghilelei era simplă, având la bază nuca de cocos și un tub atașat acesteia. Era folosită pentru fumatul opiului și hasisului.

Istoria narghilelei se continuă în Imperiul Persan care cuprindea atunci Pakistanul, Afganistanul, o mare parte din Asua Mică și câteva regiuni din nordul Africii. În această călătorie, narghileaua a căpătat savoarea dată de o specie deosebită de tutun negru iranian, cultivat și astăzi. Acest tutun este umezit și împachetat în capătul de ceramica deasupra căruia se așeză direct carbuni pentru a oferi o aromă puternică. Narghilele create în Imperiul Persan erau confecționate manual din lemn, având diverse forme.

Narghileaua a pătruns în Imperiul Otoman acum 500 de ani și s-a bucurat de o mare popularitate cu precădere în rândul oamenilor înstăriți și intelectualilor. Treptat, narghileaua clasică a suferit schimbări în formă și în mărime, apropiindu-se de forma existentă azi. Alama și sticla au înlocuit lemnul, iar mozaicul și pictura au devenit elemente estetice.

O creștere în popularitate a fost cunoscută odată cu apariția cafenelelor ca locuri de întâlnire în Imperiul Otoman, acum câteva sute de ani. Umezirea și împachetarea tutunului au fost ridicate la rang de mare artă. Atingerea cărbunilor de către neinițiați era considerată lipsă de politețe. De aici, narghileaua s-a răspândit în lumea araba, fiind foarte folosită și apreciată în state ca Egipt, Maroc, Liban, Siria, Arabia Saudita, Kuweit, Emiratele Arabe Unite.

Designul a fost îmbunătățit și a ajuns la aspectul pe care îl cunoaștem astăzi.

Narghila – Shisha este acum foarte populară în întreaga lume. Este cunoscuta prin nume diferite în mai multe zone ale lumii. Fumatul shisha a devenit o activitate socială, un bun pretext pentru grupuri de prieteni și chiar străini care se adună pentru a vorbi despre tot felul de probleme: politică, religie, afacerile curente sau doar pentru a petrece împreună. Cu o mare varietate de arome de tutun disponibile și diferitele modele de shishas, există întotdeauna un fum care să se potrivească oricui. Funcția ritualica s-a menținut de asemenea,a fuma narghilea este un semn important de atenție și respect. În prezent, o mulțime de oameni preferă narghila in detrimentul trabucului sau țigărilor datorită fumului său umed purificat din rășini și aromat.

În afară de aceasta, iubitorii de narghilea folosesc adesea tutun de amestec, precum și o narghilea „ceai” cu fructe și ierburi aromate.

Narghila este folosită ca o podoabă delicioasă la cină sau la orice petrecere între prieteni, deoarece este o activitate autentică care dă senzații noi plăcute și este o metodă de relaxare şi de evadare din stresul zilnic.

Când fumezi narghila ai timp să te gândești, sa invați sa ai răbdare și toleranța, vă oferă o apreciere a unei companii bune, o abordare mult mai echilibrată a vieții decât fumatul țigărilor.